четвер, 14 березня 2019 р.

Як справи, ЄвроУкраїна?

Це щодо пропозиції, яку було сформульовано тут.

Цікаво ж, як її сприйме товариство?

Оскільки у події два учасника - Євген Мураєв і Олександр Вілкул, то логічно розділити питання так само на дві частини. Втім, перша, як казати про чисельність прихильників, вона менша за другу. То я до неї додав ще і своїх особистих знайомих (різних політичних вподобань), а також соціалістів.

1. Наші і соціалісти


Звернення до аудиторії було таким: тут знайомі, тут Наші, тут соціалісти.

Відгук був на рівні 100 переглядів. Заперечень не було. Підтримки також. Але як сто чоловік ідею одержали, то обмірковують?

З Опоблоком буде важче, бо я не знаю це середовище, що там за форуми, що за стиль чи стандарти спілкування. Попереднє знайомство свого часу з Олександром Вілкулом як кандидатом дає тут мало. І є ще ж Анатолій Бойко...

2. Опоблок


Знайомство зі сторінкою партії було приємним, бо відразу знайшлась потрібна інформація. Хоч вона і не сприяє перспективі підтримки Анатолієм Бойко ідеї єднання з Олександром Вілкулом. Втім, це ж перший погляд, він поверховий, треба подивитись і глибше. Чи далі на майбутнє.

А далі був сюрпрайз... Ну для мене, звісно, бо я ж не знав, що в нас вже два Опоблоки. Бо якось не придивлявсь до тих відмінностей на бігбордах, а треба було... Отже: опозиційна платформа за життя та опозиційний блок - партія миру і розвитку.

2.1 ОПЗЖ

Сторінка, Сайт.

Персонально тут на перших ролях Анатолій Бойко, Вадим Рабінович і Наталя Королевська. Ну і Віктор Медведчук - голова Політради. Згадані ще Сергій Ларін - співголова Політвиконкому, Юрій Мірошниченко й Нестор Шуфрич.

Є з ким розмовляти? Запросили 15.03.19. Було за тиждень 179 переглядів, але, мабуть не треба казати, що без помітних реакцій?


2.2 ОБ.ПМР

Сторінка, сайт.

Тут помітні Олександр Вілкул, Вадим Новинський, Борис Колесников.


Хоч тут людей менше, але не можна знехтувати: партія ж розвитку.

Але потім я на сайті знайшов ще Політраду: БАЛИЦКИЙ, БАХТЕЕВА, ДОЛЖЕНКОВ, ВОРОПАЕВ, ГАЛЬЧЕНКО, КАСЯНЮК, КОЛЕСНИКОВ, НОВИНСКИЙ, МАРТОВИЦЬКИЙ, ОМЕЛЬЯНОВИЧ, ПАВЛОВ, БЕЛЫЙ, ШЕНЦЕВ, БРЫЛЬ, ЛЕДИДА, МЕЛЬНИКОВ, МИРОШНИЧЕНКО, ФЕДИН, ЧЕРНООКИЙ, ЧУДНОВ, ШУРМА.

Запросив членів познайомитись з текстом 18.03.19. І за тиждень результат в нас був такий:


Ну а реакцій знову нема. Рушимо далі, у форуми, їх маємо багато, там рядові партійці, що вони скажуть? Чи теж промовчать?

2.3 Опозиційний блок

Полтавщина 5730, Одещина 2809-, Ірпінь 40, просто блок 0. Там, де чисельність - мене взяли до компанії, а де мінус - не взяли. А там, де нуль, то просто група не працює - формально є, а фактично нема.

Малувато? Так, я теж трохи розчарований такою поширеністю Опоблоку в україномовному середовищі на рівні великих міст і областей. Ще є районні організації, але теж не надто багато.

2.4 Оппозиционный блок

Запорожье 1245, Молодь Украины (?) -, просто блок 146, Донеччина -, Мариуполь -, Чернигов -, Кировоградщина -, за Опоблок -, Днепропетровщина -.







Немає коментарів:

Дописати коментар