четвер, 31 серпня 2017 р.

Кучмізм2017

Це я читав про соціалізм і подумав: а що в нас? Та якийсь кучмізм.

Дуже проста конструкція з двох елементів:
- на трибуні про щось гаряче, пафосне і невиразне (Європу, українство, Русь, стабільність, ну, звісно "яку країну будуємо");
- під трибуною конкретно і по-діловому: до себе все, що в межах досяжності твоєї посади.

Аж запитав Гугля - і от маємо, вже визначено і схарактеризовано, що то за штука. Тільки от чи ж вона вже минула для України?

Подививсь ще.

От що думає один автор. Публікація за 2006 рік.

От інший (його в Фейсбуці чомусь нема, але можна знайти в редакційній групі). Публікація за 2014 рік.

Не можна не згадати і про джерело, де народилось це співуче слово (чорна Пора). Але джерело формально зникло. Формально, бо люди, дотичні народження того терміну, залишились в Україні і мабуть теж можуть долучитись до цієї розмови? Ну як їм цікаво.

А варто було б запитати в них, так само як і в згаданих авторів, що вони думають про кучмізм сьогодні? І потім, може треба ту статтю в Вікі скоригувати? Мовляв, квітне, той славнозвісний кучмізм, пуска нові паростки, приносить нам нові здобутки. Або вже треба назвати нашу політичну дійсність іншим словом?

І у висліді усіх тих міркувань - невеличкий текст, щоправда у трьох частинах. Чому не тут? Бо тут не можна використати той зручний формат. Та і розмовляти ж зручніше в групі. Я того сподіваюсь. А як, може, якась відповідь десь з'явиться, відразу поставлю тут посилання.

Ну от, ще дещо в тему.

Немає коментарів:

Дописати коментар