четвер, 29 вересня 2016 р.

Концепція читацької е-конференції

Вчитуючись у одну цікаву книжку, не міг не думати про те, що її треба обговорювати і обговорювати саме у пошуку практичного використання викладених там ідей. Спочатку у колі тих, що питанням щиро цікавляться. Це для початку, а вже надалі як вдасться.

Формат читацької е-конференції тут, звісно, пасує якнайкраще. То не зволікаймо, а формуймо Фейсбук-групу і берімося до праці.



Концепція форуму, як ми хочемо, щоб наша група була ефективна, це два тексти і картинка. От вони тут і наведені. Можливо з часом в реальній групі щось буде змінюватись, але цей текст я чіпати не буду, нехай залишається первинний варіант. Можливо згодом станеться в нагоді для якогось аналізу.

Опис групи

Daron Acemoglu, James A. Robinson. WHY NATIONS FAIL. The Origins of Power, Prosperity, and Poverty.

Ця група створена для організації обговорення усього однієї книжки. Саме тої, що її назва згадана вище. Книжка видається дуже цікавою і важливою для осмислення наших реалій, тому і тема форуму така вузька.

Група відкрита, її тексти доступні для перегляду без обмежень. Але долучитись до групи, а відтак і дискусії, можна тільки тим, хто книжку прочитав і свої враження десь публічно виклав. Не можна не підкреслити, що жодних вимог до тих текстів нема: вони можуть бути будь-якого розміру і будь-якого рівня, професійні чи аматорські. Головне в цьому процесі не якість публіцистики чи її науковий рівень, а процес поширення ідей книги в українському суспільстві.

Деякі учасники групи додані до неї авансом, бо я вірю, що вони і прочитають, і напишуть, і будуть не проти поговорити про це з іншими учасниками. Втім, зрозуміло, що запрошення є тільки запрошенням, ним можна і не скористатись. Як можна побачити, у складі групи представлені як фахівці, так і громадські активісти з різних міст. Зроблена спроба забезпечити від самого початку дискусії певний баланс точок зору.

Закріплений допис

Учасники е-конференції за абеткою

Дем'янчук Олександр ...

Дяків Теодор ...

Зобов Марк ...

Колодій Антонина ...

Копеліович Олександр ...

Петриченко Вадим ...

Плахтій Тарас ...



Немає коментарів:

Дописати коментар