понеділок, 1 січня 2018 р.

Дуглас Норт і українські республіканці

Ви, може, не знаєте, але українські пенсіонери починають знайомитись з Дугласом Нортом. Ті, звісно, які раніше про цього видатного вченого нічого не знали.

Але там на посиланні можна знайти не тільки про пенсіонерів, а ще й про науковців. Бо є пропозиція саме до них. А поки вчені думають, я зроблю нову. Тепер вже до республіканців - і то зовсім не випадково. 

Справа в тому, що сама ідея навчального курсу за матеріалами Дуглса Норта народились в республіканському середовищі.Теодор Дяків, Ірина Сінчалова, Роман Семчишин, Тімур Коптелов (хоч список можна і продовжити) - з цими колегами ми багато говорили про ці питання в форумі УРП. І Дугласа Норта згадували. Побіжно. Тоді я і подумав, а чи не варто було заглибитись? Так і народився курс.

Але тепер можна йти далі? Я хотів би аби ми разом зі згаданими колегами (в першу чергу, але не виключно) подумали над двома конкретними питаннями. Разом але нарізно. Що я маю на увазі зараз побачите.


1. Чи не варто було б курс Дугласа Норта рекомендувати партійцям?


Так, по містам і регіонам. Запросити усіх українських республіканців до навчання. Не до читання, зауважте, а саме до організованого навчання.

Теодор Дяків, Ірина Сінчалова, Роман Семчишин, Тімур Коптєлов.

Зрозуміло? Коли колега відповість, то я на його прізвище поставлю посилання. Бо в форумах часто буває так, що відповідь на одне питання змішується з іншою, не дуже зрозуміло і не дуже чітко виходить. А тут кожен може написати свою точку зору, уточнити її з часом, дописати, але все це, я сподіваюсь, буде більш прийнятно для читача, ніж звичайний форум. Тож давайте спробуємо, а там подивимось.

2. Чи не варто було б згаданим колегам зробити і собі по курсу?


Якому саме? Так це особливого значення не має, бо ж величезна є потреба в такому цільовому навчанні. З чого починати не так важливо, як сам факт початку організованого навчання. Дивіться: і економіка, і державний устрій, і організаційна робота, і історія - та що там казати. 

Теодор Дяків, Ірина Сінчалова, Роман Семчишин, Тімур Коптєлов.

---

А соціалісти? Пасуть задніх? Навчатись нема коли, все ділять портфелі?

До речі, може ВУМ чи Прометеус вже зробили курси за темами, про які хтось з колег згадає? Ну тоді треба просто організувати навчання. Як? Теж питання, але то вже іншим разом.

3. Результат


Ну жодних. Як видається, бо ніхто нічого не відповів. Але це теж результат, правда?

Втім, то ж були свята, може люди і почитали, а потім забули....

Зробимо другу спробу, але вже у форумі. Але і попередню структуру цього посту - індивідуалізовану - залишимо аби почути кожного.



Немає коментарів:

Дописати коментар