четвер, 23 серпня 2018 р.

Роман Безсмертний?

Я, звісно, чув, що пан Роман йде у Президенти. Тільки не міг собі уявити, що така постать може когось привабити. Та ще й з моїх добрих знайомих. Що зовсім не є людьми ненавченими, недосвідченими чи несвідомими. Отже, треба познайомитись з паном Романом знову? Як ми це вже зробили раніше з паном Гриценком і його новою командою.

Почнемо з його наукової діяльності (кандидат чи доктор?). Який її результат? Три відповіді: від науковців, вчителів історії, ну и ще одного аналогічного форуму. З цим ясно. Тоді ходімо знайомитись з політиком старої школи в новому інтер'єрі. Ну то він був в команді, а тепер лідер.

Що пишуть? І показують


Маємо помітити і сказати, що матеріалу вистачає. По різних каналах чи медіа. Відтак, можна зрозуміти, що в пана Романа є якась підтримка фінансового чи якогось іншого характеру. Бо можна ж купляти той час, а можна його одержати від доброго знайомого, що тебе підтримує. І має власний канал. Зрештою, я подививсь і прочитав ось що:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9. І це в ЗМІ, так би мовити, бо на ЮТюбі - ціла велика торба відео. Ну і на Громадському радіо теж немало.

Вражень від тих текстів багато (відео не переглядав) і багато чого видається логічним, правильним. Пан Роман людина освічена, досвідчена, розумна - як наш теперішній Президент під час кандидування. Отож...

Як подумати, то справа ж не в тому, що кандидат каже правильно, а в тому, чи він тільки так каже, а думає про щось інше? Ну і робити буде ще щось третє. То будемо питати не про те, що пан Роман каже, а про те, що він забув згадати. І не можна не помітити, що якогось тягара відповідальності за те, що зробив із своїми колегами в політичній сфері, пан Роман не відчуває. Ну там якісь помилки, що тепер стали помітними. Якийсь життєвий і політичний момент переосмислення, прозріння, зміни точки зору, ну щось таке. Ні, курс незмінний.

Про що хочеться спитати


1. Якими є політичні переконання пана Романа? Хто він як політик? Чи має визначений артикульований політичний світогляд? В мене враження склалось, що він як був націоналіст, так і залишивсь.

2. Що пан Роман думає про партії взагалі, про наші партії, що є в парламенті, зокрема і про свою партію, якою вона могла б чи мала бути? Чи він бачить різницю між тими політпроектами, в яких попрацював багато разів та багато років, і ідеологічною масовою партією (християнсько-демократичною чи соціалістичною), адже багато політологів кажуть саме про позаідеологічні політпроекти як головну ваду нашої політсистеми.

От і все.

Чи спитати вдасться?


Мається на увазі, чи існує у політика зворотній зв'язок з виборцем? Поставимо посилання на ці запитання всюди, де пан Роман може і буває. То може і почує. А як не почує, то не дуже і хотілось, головне щоб почули виборці.





1 коментар:

  1. Аж ось пан Роман на Волині: https://www.facebook.com/groups/socluck/permalink/668264416865347/
    То може таки поговоримо?

    ВідповістиВидалити