пʼятниця, 21 червня 2019 р.

Голос

... став зрозумілим завдяки чудовому матеріалу Страни.

Втім, треба і зауважити...

1. Націоналізм як ідеологія


Видається, що як точно визначити всі згадані у матеріалі ідеологічні течії, що юрмляться біля Голосу, то буде набагато ясніше. От національні демократи - це ж, як коректно казати, то ліберальні націоналісти? А далі... А далі не виходить. Ну, ті, що просто націоналісти за самовизначенням (Свобода, Правий сектор), то ясно. А от всі ті, що згадані у матеріалі?

І тут переходимо до організації обговорення матеріалу. А це ж важливо.

2. Про суспільний діалог


... або конкретніше про його організацію редакцією Страни. На прикладі згаданого матеріалу.

Оте питання про ідеологію - його кому задавати? Журналісту Денису Рафальському чи політологам Андрію Золотарьову та Руслану Бортнику? Так, може, всім разом? І, зрозуміло, при статті на сайті було б найкраще. Але там місця такого нема - для цього запроваджено групу у Фейсбуці. Щоправда, є і сторінка, але, мабуть, група краще пасує для дискусій? До речі, на сторінці жодної публікації від відвідувачів - як так може бути? Потім стало зрозуміло: премодерація. Або цензура. І розділу Відгуки теж нема. Мабуть ще не дійшли руки. Але повернімося до обговорення, тобто в групу Наша страна.

Так а в групі ж нема можливості писати. Зокрема от згаданий матеріал в групі не представлений, щоб написати до нього комент. І що робити?

Ні, одна група на цілий сайт - не може вона все вмістити, зрозуміло (от приклад такого підходу). Треба було б по відділах чи по напрямках: новини, політика, житлово-комунальне господарство... І це ж що буде, скільки треба груп? А скільки треба - стільки й треба. Як видається.

То повертаємось до націоналізму. Поговорити про це не вдалось? Відтак система роботи з читачем у Страни поки що недосконала. Давайте вдосконалювати, тобто треба про це поговорити. От, знов за рибу гроші...

ПС

От опис групи Наша страна:


Це помилка. Опис має бути групи, а не газети. А це веде нас до поняття концепції саме цього інформаційного об'єкту. Зрозуміло, що він працює в системі редакції, але...









Немає коментарів:

Дописати коментар