вівторок, 20 листопада 2018 р.

Центризму не щастить

Бо от була вже третя спроба, а і та не вдалась.

Читав програму Наших. Враження таке, що про ідеологію забули. А казав, казав лідер, що, мовляв, наша партия центристська. Це, звісно, питання смаку, але таки здається, що про ідеологію забули.

Ну це не страшно, буде нагода дописати. Є пропозиція.

Наші - ідеологічна народна партія.

Ми об'єднуємо навкруг конкретної програми робітників і селян, підприємців і науковців, вчителів, лікарів - всі верстви українського суспільства.

Ми пропонуємо працювати на користь країни християнам всіх конфесій, атеїстам, мусульманам та іудеям.

Ми підтримуємо консерваторів - християнських, мусульманських та іудейських - у зміцненні сім'ї, поваги до традицій, історії свого народу, його героїв і звитяг, пророків і трагедій. Але ми проти надання релігійним або національним відмінностям першочергового значення - ХХІ століття є ерою глобальної співпраці на основі цінностей, що мають повагу і визнання у всьому світі. Історія потребує наукового вивчення і суспільної уваги, але не спекуляцій різнокольорових політиків на цих темах.

Ми підтримуємо лібералів у боротьбі за права людини, побудову правової держави, що однаково надійно захищає кожного із своїх громадян, незалежно від соціального статусу, статків чи національності. Але ми проти нехтування традиціями, що живуть в народі, ми проти того, щоб умоглядні побудови інтелектуалів або бачення полум'яних політиків стояли вище, за розуміння громад стосовно устрою їх щоденного життя.

Ми підтримуємо соціалістів в їх боротьбі за права найманого працівника, але ми категорично проти того, щоб підприємець вважався ворожою силою, не вартою розуміння і підтримки суспільства.

Ми не співпрацюємо з комуністами й радикальними націоналістами - тоталітарні ідеології мають бути виключені з українського політичного простору. Демократичні націоналісти - наші партнери в побудові сучасної ефективної держави.



Немає коментарів:

Дописати коментар