четвер, 25 липня 2019 р.

Платформа

Це сталось ранком у день виборів: раптове рішення.

Але зараз про Платформу, яким би хотілось побачити її в майбутньому?

1. Відкинути з назви як Опо (втілення другорядності, підпорядкованості, вторинності), так і ЗаЖ (популізм у чистому вигляді). Залишити просте і змістовне Платформа.

2. Затвердити статутно головний організаційний принцип: народна партія, що об'єднує соціалістів (соціал-демократів), християнських демократів (консерваторів чи республіканців), лібералів та націонал-демократів (ліберал-націоналістів). Визначити системну опозиційність до комунізму та радикального націоналізму.

3. Вважати обов'язковою умовою вступу до партії особисте визначення політичного світогляду. Забезпечити роботу партійної безоплатної і загальнодоступної мережі політичної освіти.

4. Затвердити головною метою в партійному будівництві розвиток мережі територіальних (місцевих) організацій і досягнення чисельності партії в кілька сотень чоловік.

5. Затвердити важливим напрямком роботи партії підтримку і розвиток громадських організацій (профспілок, молодіжних, жіночих тощо).

6. Затвердити на підтримку державності української мови україно-російську двомовність як:

   a. Стратегічну мету у галузі загальної освіти.
   b. Організаційний принцип побудови партії.

7. Вілкула і Мураєва привести до Платформи на аркані. Арканом має бути публічна дискусія про необхідність консолідації здорових сил суспільства і наявні розбіжності в розумінні програмних цілей або шляхів їх досягнення. Запропонувати їм посади в уряді чи обласних адміністраціях.

---

А потім підвели підсумки, поговорили про це в форумі, і запустили сторінку.

Немає коментарів:

Дописати коментар